Pomůcky na jógu: co vše budete potřebovat? Sedco.cz

30+ let
zkušeností

Vše na našich
skladech

Expedice do 24 hodin od
objednávky

+420 582 360 422

Kdy můžu zavolat?Po - Čt7:00 - 16:007:00 - 13:30

sedcosport@sedco.cz

Pomůcky na jógu: co vše budete potřebovat?

30.5.2022 Sedco.cz Zajímavosti

Chystáte se začít s jógou a nevíte, co všechno si do začátku pořídit, nebo se už řadíte mezi zkušené jogíny a hledáte zpestření stereotypních lekcí? Poradíme vám, jaké pomůcky na jógu si vybrat, aby vám cvičení přinášelo ještě více radosti.

Začněte od podlahy

Ať už cvičíte doma podle videí, nebo navštěvujete hromadné lekce, nejdůležitější pomůckou pro vás bude pohodlná podložka. Protože se velká část jógových pozic neboli ásan odehrává v poloze na čtyřech, na zádech nebo vsedě, navíc se cvičí většinou bez bot, je důležité zvolit materiál, který vás ochrání před chladem od podlahy a zároveň nebude klouzat, až se vám začnou potit dlaně v pozici prkna.

Hledáte-li nejlepší poměr ceny a výkonu, zvolte klasickou sportovní karimatku vyrobenou z pěny. Je měkká, lehká a protiskluzová, pořizovací náklady jsou navíc minimální. Nabízí se i karimatky s elastickým popruhem, díky kterému je snadno přenesete na lekce mimo domov. Karimatky se stylovým jógovým potiskem navíc potěší i vaše oči.

Obměna i usnadnění cviků

Pěnové nebo korkové kostky jsou skvělým pomocníkem nejen pro větší pohodlí při relaxačních pozicích a jako podložka hlavy, ale jejich použití může zefektivnit, zjednodušit i ztížit jednotlivé pozice podle toho, jakým způsobem je využijete. Bloky najdou uplatnění i v jiných sportech, například aerobiku, pilates nebo při strečinku.

Cvičíte jógu už léta a přemýšlíte, jak si lekce trošku zpestřit? Co takhle zkusit speciální popruhy, které zefektivní každý váš pohyb? Vaše jóga tak dostane nový, zábavnější rozměr, vy se více protáhnete a spálíte pár kalorií navíc. Populárním hitem posledních let je aero jóga, která se cvičí na speciálních závěsných popruzích. Ve specializovaných studiích mají závěsy na lekcích k zapůjčení. Chcete-li se ale proletět i doma, můžete si pořídit vlastní popruhy.

Jóga není jen o cvičení

Jóga je unikátním souborem pozic sloužících nejen k protažení těla, ale také k dosažení harmonie mysli. Aby vám zklidněná hlava vydržela co nejdéle, dopřejte si jednou denně krátkou meditaci. Můžete si ji užít na speciálním meditačním polštáři, který znásobí váš prožitek.

A když se vám zrovna nebude chtít do meditace, můžete si na něm klidně číst, poslouchat hudbu nebo sledovat televizi.

Přejít na výběr produktů pro zdraví

picture