Jak vybrat správný nadzemní bazén? Sedco.cz

30+ let
zkušeností

Vše na našich
skladech

Expedice do 24 hodin od
objednávky

+420 582 360 422

Kdy můžu zavolat?Po - Čt7:00 - 16:007:00 - 13:30

sedcosport@sedco.cz

Jak vybrat správný nadzemní bazén?

12.8.2022 Sedco.cz Rádce

Sezóna venkovního koupání je v plném proudu a vy jste se rozhodli pořídit si na zahradu či chatu vlastní nadzemní bazén? S výběrem vám může pomoci náš velký rádce, ve kterém se zaměříme na to, co je třeba si zodpovědět před samotným nákupem, na vaše možnosti stran provedení a materiálu a dotkneme se i potřebného příslušenství.

Soukromý zahradní bazén má řadu předností – především ho máte kdykoliv sami pro sebe a můžete v něm relaxovat nebo si užívat vodních radovánek jak se vám jen zlíbí. Aby bazén odpovídal vašim požadavkům a prostorovým i finančním možnostem, je nejprve zapotřebí uspořádat si priority.

Ujasněte si priority

Ještě před samotnou koupí bazénu je vhodné zodpovědět si na několik základních otázek: Jaké jsou vaše finanční možnosti a kolik chcete do bazénu investovat? K jakému účelu má bazén sloužit a budou jej využívat primárně dospělí, děti, nebo celá rodina? Jak velký a hluboký by měl bazén být? Jaké jsou vaše prostorové možnosti pro umístění bazénu? Jakmile budete znát odpovědi, můžete se posunout dál.

Dětský bazének, nebo zábava pro celou rodinu?

Při výběru bazénu se zpravidla setkáte s několika základními typy – s malými dětskými bazénky, tzv. cachtáčky, které jsou ideální pro nejmenší děti jako skvělé osvěžení. Naše dětské bazénky mají měkkou podlahu a vynikají pestrobarevnými barvami a motivy. Vylepšenou alternativou jsou dětská zahradní hrací centra, která v sobě ukrývají spoustu zábavných prvků, jako malou skluzavku, nafukovací zvířátka či dinosaury, nebo třeba koš na házení míčkem.

Pro rodiny s většími dětmi se už hodí klasický nafukovací bazén, který velmi snadno postavíte a po sezóně jednoduše uklidíte. Vyniká cenovou dostupností a značnou skladností ve složeném stavu. V naší nabídce najdete nafukovací bazény různých velikostí a hloubek, aby vyhovoval přesně vašim potřebám. Pokud nechcete k bazénu řešit žádné další doplňky ani příslušenství, je pro vás jako stvořený náš bazén Intex Easy 457×107 SET s filtrací 26166, v jehož ceně je již zahrnuto vše, co budete potřebovat – žebřík, filtrační čerpadlo, plachta a podložka.

Bazény s pevnou konstrukcí, které něco vydrží

Oproti nafukovacím bazénům představují bazény s pevnou konstrukcí odolnější, stabilnější a dlouhodobější řešení. Je třeba však počítat s vyššími náklady a náročnější úpravou terénu – je totiž zapotřebí vybrané prostranství upravit, vyrovnat a nejlépe jej posypat nezrnitým pískem a vystlat geotextilní podložkou, která fóliové základně bazénu poskytne dostatečnou ochranu před poškozením, plísněmi či rostoucí trávou.

Bazény s pevnou konstrukcí disponují pevnou ocelovou či polypropylenovou konstrukcí s ocelovým nebo plastovým pláštěm. V naší nabídce najdete kruhové i obdélníkové bazény, ve kterých už plavci udělají pár plnohodnotných temp. Nejbytelnějším a zároveň největším bazénem v naší nabídce je bazén Intex 26790 Prism Frame 400 × 200 × 122 cm SET, v jehož ceně je i kartušová filtrace, schůdky a další příslušenství. Jedná se již o plnohodnotný bazén, který je maximálně odolný, pevný a stabilní.

Potřebné příslušenství

K bazénu budete potřebovat i příslušenství a doplňky, které vám usnadní údržbu bazénové vody a zajistí bezpečný přístup do bazénu. Potřebovat budete filtr (ať už kartušovou nebo pískovou filtraci), bazénovou chemii, solinátory do vody, bezchlorovou úpravu vody, tepelné čerpadlo, bytelné schůdky a případně zastřešení či plachtu, kterou můžete bazén zakrýt, když jej právě nepoužíváte, aby do vody zbytečně nenapadalo listí a další nečistoty.

Další praktické doplňky k bazénu jsou například bazénové teploměry, vysavače nečistot, solární ohřev apod. Veškeré potřebné příslušenství najdete i na našem e-shopu.

Ať už si nakonec kterýkoliv bazén, jedno je jisté: čeká vás léto plné vodních radovánek, relaxu a příjemného osvěžení u bazénu, který je jen váš. Stačí ho napustit a zábava může začít!

Přejít na výběr nadzemních bazénů

Přečtěte si také

picture