Jak si udělat domácí posilovnu? Sedco.cz

30+ let
zkušeností

Vše na našich
skladech

Expedice do 24 hodin od
objednávky

+420 582 360 422

Kdy můžu zavolat?Po - Čt7:00 - 16:007:00 - 13:30

sedcosport@sedco.cz

Jak si udělat domácí posilovnu?

19.1.2022 Sedco.cz Rádce

Chcete nabrat svalovou hmotu, zlepšit si kondičku nebo se dostat na vysněnou postavu, ale zároveň se nechcete potit před cizími lidmi ve veřejné posilovně? Pokud máte dostatek prostoru, můžete si svou vlastní posilovnu zařídit i doma. Bez permanentky, zvědavých pohledů a upoceného náčiní od ostatních. Jak a čím si svou soukromou posilovnu správně vybavit, aby vám dobře sloužila a dosahovali jste v ní kýžených výsledků?

Kolik potřebujete prostoru?

Prvním krokem je vyhradit si prostor (nejlépe samostatnou místnost), do kterého chcete svou domácí posilovnu umístit. Pokud nemáte specifické nároky, většinou by vám měla postačit místnost zhruba o rozloze 10 – 20 m2. Místnost by měla být dobře větraná (sklepní prostor tedy nemusí být to pravé ořechové), abyste do ní mohli dostat čerstvý vzduch a prostor tak přebytečně nevlhnul a nezasmrádal.

Protáhněte se před a po cvičení na podložce

Základem každé posilovny by měla být kvalitní podložka, na které se můžete před i po cvičení řádně protáhnout, zahřát svaly a připravit se na trénink. Zvolit můžete z široké nabídky karimatek o různých tloušťkách, které vás ochrání před oděrky a na rozdíl od studené podlahy zajistí i tepelný komfort.

Multifunkční posilovací lavice

Mezi základní vybavení každé domácí posilovny patří také posilovací lavice, na které můžete provádět různé cviky, posilovat s klasickými činkami či závažím. V naší nabídce nabízíme klasické, benchpressové i šikmé posilovací lavice. Na benchpressových lavicích si výborně posílíte hrudní svaly, šikmé lavice slouží k posílení břišního, prsního i ramenního svalstva. Multifunkční lavice nabízí i stojan na činku a adaptér pro procvičení nohou.

Činky, závaží, kettlebell

Základem téměř každého posilování jsou činky, závaží nebo kettlebell. Činky se hodí buď na jednoduché cviky či aerobic. Nakládací závaží pak testuje vaši výdrž. Pro silové cvičení jsou k dispozici kettlebelly, o jejichž správném výběru jsme vám psali v minulém článku.

Rotopedy a běžecké pásy

Naprostým evergreenem mezi vybavením domácí posilovny jsou rotopedy, crossové trenažéry nebo běžecké pásy. Není se čemu divit – posílíte na nich svalstvo prakticky celého těla, jedná se o přirozený pohyb a slouží jako vynikající pomůcka pro všechny, kteří se běhání nebo jízdy na kole nechtějí vzdát, ani když venku padají teploty pod nulu.

Cvičení s vlastní vahou

Oblíbený způsob, jak se dostat do formy a používat přitom vlastní hmotnost, jsou mnohoúčelové závěsné systémy. Jedná se o sadu posilovacích popruhů zavěšených ze stropu nebo dveří, na nichž posilujete s pomocí vlastní váhy.

Boxovací pytle pro pravé zápasníky

Chcete se cítit jako v ringu a zlepšit své boxovací dovednosti? Pořiďte si boxovací pytel nebo hrušku, zavěste ji ze stropu a pusťte se do cvičení. V naší nabídce najdete samozřejmě i bandáže a boxovací rukavice.

Masážní pomůcky pro prokrvení svalstva

Natáhli jste si při cvičení sval a potřebujete ho promasírovat? Ideální volbou mohou být masážní válce nebo podložky, které dopomůžou k uvolnění velkých svalů na zádech či na nohách. Alternativou mohou být různé masážní míčky, které využijete pro zmírnění tenze a únavy v dlaních a chodidlech. Masážní pomůcky podporují lepší prokrvení a rychlejší regeneraci svalstva a slouží také k rehabilitaci kloubů.

Stejně jako u každého cvičení, i posilování v domácím fitku plodí ovoce až po nějaké době. Nevěste tedy hlavu, pokud výsledky neuvidíte hned. První důležitý krok už máte za sebou, teď už stačí jen vydržet a krůček po krůčku se přibližovat ke svému vysněnému cíli. Sestavte si tréninkovou sestavu tak, abyste si ji užívali a mohli ji zařadit do svého každodenního života. S výdrží už výsledky přijdou samy – často ani nebudete vědět jak.

Přejít na posilovací a fitness pomůcky

Přečtěte si také

picture