Co brát v potaz při výběru posilovací věže Sedco.cz

30+ let
zkušeností

Vše na našich
skladech

Expedice do 24 hodin od
objednávky

+420 582 360 422

Kdy můžu zavolat?Po - Čt7:00 - 16:007:00 - 13:30

sedcosport@sedco.cz

Co brát v potaz při výběru posilovací věže

9.11.2022 Sedco.cz Rádce

Rozhodli jste se investovat do posilovací věže do vaší domácí posilovny, ale nejste si jisti, podle jakých kritérií vybírat? V prvé řadě sekundujeme vaše rozhodnutí – posilovací věže nabízí skvělý způsob, jak vytvarovat postavu a posílit fyzičku.

Posilovací věže jsou obecně vcelku jednoduché na údržbu, a navíc jsou velmi variabilní – můžete je rozšiřovat o další příslušenství, díky němuž můžete vyzkoušet celou řadu nových cviků. Pojďme se tedy podívat na to, co byste měli brát při výběru posilovací věže v potaz, aby vám tento nástroj dobře a dlouho sloužil.

Základní nároky na posilovací věž

Před samotným výběrem posilovací věže byste měli zvážit vaše prostorové možnosti. Pro pohodlné cvičení byste měli mít možnost využít prostoru o velikosti alespoň 3 metry na délku a 2,5 m na výšku.

Posilovací věž by měla být zároveň uzpůsobena vašim tělesným predispozicím (a případně i dalším členům domácnosti). Z toho důvodu je důležité ujistit se, že je možné výškově nastavit jednotlivé části věže, což platí zejména pro opěrky. Velkou výhodou je polohovatelná lavice a dostatečně vysoká zádová opěrka. U našich multifunkčních posilovacích věží zároveň najdete i závaží, které můžete podle potřeby přidávat až na hmotnost 71 kg.

Při výběru byste také měli věnovat pozornost dostatečně robustní ocelové konstrukci a nosnosti stroje. K nosnosti je zapotřebí připočítat také hmotnost činek či jiných závaží. V naší nabídce najdete posilovací věže s nosností buď sto nebo tři sta kg.

Každá posilovací věž zároveň disponuje ocelovými lany a převody. Pružná ocelová lanka a kvalitní pojezd se starají o plynulý a tichý chod stroje.

Typy posilovacích věží

Na trhu najdete různé typy posilovacích věží dle jejich způsobu určení. Mezi základní patří jednoúčelová posilovací věž, která slouží k provádění jediného cviku či procvičení jediné skupiny svalů.

Stojanová posilovací věž naproti tomu využívá principu cvičení s vlastní vahou. Skládá se obvykle ze dvou ocelových svislých profilů s madly, úchyty, hrazdou a opěrkou.

V naší nabídce najdete i multifunkční posilovací věž, která v sobě kombinuje prvky jednoúčelových a stojanových posilovacích věží. Díky své variabilitě umožňuje procvičit prakticky všechny tělesné partie.

Ani po přečtení našeho článku si nejste jisti, jaká posilovací věž je pro vás ta pravá? Nevadí, jsme tu pro vás. Ozvěte se nám a společně vybereme ideální stroj pro vaši domácí posilovnu, který bude co nejlépe splňovat vaše nároky.

Přečtěte si také

picture